YHTEYSTIEDOT

TaideJemma

nuoritade(at)artcentre.fi

TaideJemman on valtakunnallinen verkosto, jota koordinoi Lasten ja nuorten taidekeskuksen säätiö. Taidekeskus hallinnoi Kansainvälistä lasten ja nuorten taiteen arkistoa kulttuuritalo Villa Artussa Hyvinkäällä. Arkistoon kuuluu 110 000 teosta 130 maasta.

Vuosina 2017-2019 verkosto toteutti Koneen Säätiön tuella Lasten ja nuorten taiteen tallentaminen ja tutkimus -hankkeen, jonka tavoitteena oli edistää ja kehittää lasten ja nuorten tuottaman visuaalisen ja audiovisuaalisen taiteen tallentamista ja tutkimusta, avata ja tehdä tunnetuksi lasten ja nuorten taiteen arkistoja ja aineistoja tutkijoille sekä muille toimijoille sekä monipuolistaa arkistojen ja aineistojen sisältöjä. TaideJemma jatkaa tätä työtä, eri tahojen yhdistämistä ja ajankohtaisten näkökulmien esiin tuomista.

ILMOITA ITSESTÄSI!

Teetkö tutkimusta lasten ja nuorten taiteeseen tai sen tallennukseen liittyen? Onko sinulla hallussasi lasten ja nuorten taiteen aineisto/arkisto? Haluatko liittyä verkostoon?

Ilmoittajan yhteystiedot


Ilmoitan

TutkimusAineisto/arkistoNäkökulmaVerkostoMuu, mikä?

Ilmoittamisohjeet:

Tutkimus: kirjoita kenttään seuraavat tiedot: tutkimuksen tekijä, vuosi, tutkimusaihe, tutkimuksen julkaisija/tilaaja sekä mahdollinen linkki tutkimukseen.

Aineisto/arkisto: kirjoita kenttään arkiston nimi, arkiston lyhyt kuvaus sekä arkiston yhteyshenkilö ja yhteystiedot. Lisäksi liitä viestiin teoskuvia arkistosta (1-5), teostiedot erillisenä tekstitiedostona sekä arkiston ja/tai sitä ylläpitävän tahon verkkosivuosoite ja muut mahdolliset linkit.

Lisäksi toivomme, että voisit vastata seuraaviin kysymyksiin:
Miten teokset ovat päätyneet teille?
Kuinka paljon teoksia on?
Millä tekniikoilla teoksia on tehty?
Onko teoksia luetteloitu tai listattu?
Mitä tietoa teoksista on saatavilla (esim. tekijän nimi, ikä, vuosi, materiaali tai tekniikka, aihe yms.)
Voidaanko teoksia käyttää esim. näyttelyssä, tutkimustarkoituksiin, julkaisuihin yms.?
Miten ja missä aineistoa/arkistoa on mahdollista tarkastella?

Näkökulma: kirjoita kenttään lyhyt tiivistelmä tarjoamastasi tekstistä sekä lyhyt kuvaus itsestäsi. Voit myös liittää näkökulmaasi liittyviä tiedostoja (1-5).

Verkosto: kirjoita kenttään lyhyt kuvaus itsestäsi ja siitä, mitä odotat verkostolta ja mitä itse haluaisit verkoston puitteissa tehdä.

Muu, mikä?

Liitä kuva

tiedostomuodot .jpg .pdf

Liitä tiedosto

tiedostomuodot .rtf .doc